• 067 817 1717
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Теплий салат з печінкою та медово-журавлинним соусом

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Який ваш улюблений салат? Обожнюєте традиційні страви або оригінальні? Маєте фірмові рецепти? Надаєте перевагу простим салатам, чи  може щоб зробити омріяний салатик потрібно добряче потрудитися?

Салат довгий час не був самостійною стравою, та й зараз деякі його різновиди виконують другорядну роль до м’яса. 

Наприклад, у Стародавньому Римі салатом називали суміш петрушки та цибулі, з додаванням рису, перцю, солі і оцту. У Середні віки салати готували з цибулі, часнику, перцевої м'яти і петрушки.

Стрімка еволюція салату відбулася у ХХ столітті, коли людство радикально переглянуло тему здорового харчування. Свіжі салати цілком можуть стати основною стравою вашого обіду або вечері. При всій поживності, вони зазвичай не настільки калорійні, щоб нашкодити фігурі.

Один із найбільших “салатних хітів” ресторації Vepryk — теплий салат з печінкою та медово-журавлинним соусом.

Цей салат шеф закладу Олександр Слободяник привіз із Італії. Під час формування меню його багато разів робили з різними варіантами інгредієнтів, і щоразу було відчуття, наче одна зі складових “загубилася”. 

Під час подачі бренд-шеф ресторації Борис Климов доповнив салат соусом “Теріякі”, і раптом все стало на свої місця. Гармонія віднайшлася: смачна страва з оригінальною ноткою міцно закріпилася у нашому меню.  

Сьогодні розповідаємо цей рецепт, який ми перевинайшли у Vepryk.

Для приготування потрібні: 

Мікс салатів

Томат

Огірок

Куряча печінка

Соус “Теріякі”

Бекон

Карамелізовані яблука 

Заправка медово-журавлинний соус 

Курячу печінку обсмажуємо в соусі “Теріякі”. Обсмажуємо бекон.

Готуємо яблука: цукор на пательні розігріваємо до золотистого кольору з додаванням білого вина, і у ньому карамелізуються очищені яблука.

Робимо заправку — змішуємо журавлину, перебиту в блендері з додаванням меду.

Усі інгредієнти акуратно змішуємо і заправляємо. Прикрашаємо натертим пармезаном.

Смачного!

Нагадуємо, що всі страви ви не лише можете скуштувати у закладі, але й замовити доставку за номером: +380678171717 


© 2021 ВЕПРИК. Ресторан, Трифазна мийка та детейлінг.