• 067 817 1717
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

WOK: рецепт знаменитої китайської лошини

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Друзі, ми знаємо, що ви чекали: азійська кухня у Vepryk!

Вічна дилема “замовляємо роли або піцу” — вирішена, і всі смаки та побажання будуть задоволені.

Знайомство з рецептами східного напряму почнемо з воку. У нас ви можете замовити (у закладі або з доставкою):

локшину ВОК з телятиною, куркою або овочами (на вибір),

локшину ВОК з морепродуктами.

Що таке вок? Насамперед посуд — тобто спеціальна сковорідка для приготування з невеличким опуклим дном. У Китаї та деяких інших азійських країнах вок використовували для приготування їжі на відкритих вугільних плитах. 

Вок застосовують у різних китайських техніках приготування їжі, зокрема, стір-фрай (смаження з перемішуванням), обробка парою, смаження, глибоке смаження, варіння, тушкування, обпалювання, приготування супу, копчення тощо.

Температура воку — важливий параметр, який відрізняє цей метод приготування. Оптимальна температура визначається наявністю білого диму від олії. 

На сильно розігрітому воці процес приготування їжі відбувається відповідно до ефекту Лейденфроста. Тобто їжа не пригорає до поверхні, а як постійно знаходиться над нею.

У погано розігрітому воці їжа до нього сильно пригорає незалежно від кількості рослинної олії.

Потужність більшості електричних плит недостатня для розігріву воку до необхідних температур. А ще чим менше тепла він отримує, тим більший обсяг олії доведеться використовувати та тим довше доведеться чекати, поки вок розігріється.

Олія у воці розігрівається до 280-300°C. Далі туди додають інгредієнти (морепродукти, м'ясо, овочі, локшину) і постійно перемішують. Обробка до готовності займає небагато часу, що дозволяє готувати без руйнування вітамінів та інших корисних речовин.

Пропонуємо вам спробувати приготувати локшину ВОК з яловичиною за нашим рецептом.

Шматок яловичини (вирізку) ретельно миємо, сушимо за допомогою паперової серветки, нарізаємо соломкою середнього розміру та маринуємо з додаванням солі, перцю та соєвого соусу. 

Миємо і сушимо цукіні, болгарський перець, печериці, спаржеву квасолю (попередньо проварену у підсоленій воді 1-2 хвилини та швидко охолоджену у холодній воді, щоб вона не втратила яскравого кольору). 

Нарізаємо овочі: цукіні та перець невеликою соломкою (відповідно до розміру яловичини), печериці шматками, спаржеву квасолю під кутом 45° соломкою довжиною 5-7 см. Часник і перець вимити, зачистити та подрібнити. 

На розігріту сковороду додати рослинну олію, швидко обсмажити яловичину з додаванням перцю чилі та часнику до напівготовності. Після цього додаємо овочі, рисове вино Мірін і доводимо страву до готовності протягом 2-3 хвилин. Додаємо спеції, сіль та соус Теріякі. 

У підсоленій воді варимо локшину. 

Поєднуємо локшину, овочі та соус.

Консистенція соусу повинна бути такою, щоб він не стікав з локшини, м’ясо та овочі — не пересмажені, локшина — не переварена, смак — помірно гостро-солодкий. 

Викладаємо у посуд і прикрашаємо кунжутом, зеленою цибулею і слайсами перцю чилі.

Смачного!


© 2021 ВЕПРИК. Ресторан, Трифазна мийка та детейлінг.