• 067 817 1717
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Млинці: ідеальний рецепт від шефа

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

І хоча на Масницю в Україні традиційно готували не млинці, а страви зі сиру, нам складно уявити без них прощання із зимою.

Млинці, солодкі, солоні, з різноманітними начинками, пухкі та тепленькі, як сонечко. Як приготувати ідеальні?

Наш бренд-шеф має рецепт, який сподобається всім.

Млинці з карамелізованими яблуками

Для млинців беремо наступні продукти

5 яєць 

Борошно 0,3 кг

Сіль 0,01 кг

Цукор 0,025 кг

Молоко 0,35 мл

Олія для смаження млинців 0,1

Мінеральна вода

Невелика кількість води  0,15

Яйця змішуємо з сіллю, цукром, та невеликою частиною молока, замішуємо блендером або вінчиком до однорідної консистенції (без грудочок, чим густіше на цьому етапі тісто, тим легше зробити його однорідним).

Додаємо до утвореної суміші решту молока, ретельно перемішуємо з додаванням  мінеральної води та олії (консистенція має бути рідка, але щоб млинці можна було перекинути та обсмажити з двох сторін). До млинців додаємо невелику кількість води, щоб структура була ніжнішою та більш еластичною.

Добре розігріваємо нашу пательню, додаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо пательню з олією (це утворює на поверхні пательні  спеціальний шар, що не дасть можливості тісту зіпсувати наші млинці, тісто не буде  “комом”).

При обсмажуванні кожного млинця додаємо трішки олії, завдяки цьому на кожному  млинці утвориться неповторний малюнок.

Начинка  може бути як солодкою  з фруктами, так і овочевою, м’ясною або рибною, також використовують  гриби, крем-сир, морепродукти  та будь-які  продукти, в залежності від ваших смаків та уподобань.

Пропонуємо зробити фірмові млинці від ресторації “Vepryk” з карамелізованими яблуками. 

Для начинки яблука вимити та обсушити. Почистити (якщо тверда шкірка), видаливши насіння та нарізати невеликими скибочками.  На пательні нагріваємо цукор до утворення карамелі (світла карамель утворюється при 150-160℃, темна карамель — при 165-175℃) додаємо біле вино та обсмажуємо яблука  у світлій карамелі з додаванням  кориці та вершкового масла протягом 3-4 хвилин, отримуючи потрібну консистенцію. Яблука можна замінити свіжими, підготовленими  плодами манго, грушею, вишнею або персиком. 

Викладаємо млинці, зверху або в середину кладемо начинку, декоруємо ягідним соусом доповнюємо композицію кулькою морозива та ягідним соусом. 

Замовити млинці +380678171717


© 2021 ВЕПРИК. Ресторан, Трифазна мийка та детейлінг.