• 067 817 1717
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Готуємо карпачо — з лосося, сьомги, форелі або кети та навіть яловичини

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Vepryk запрошує вас на вишукану вечерю!

Карпачо — ідеальна страва для особливого випадку (а такі випадки можуть бути щодня!). Легка, незвичайно смачна, вона містить первинний неповторний смак продукту.

Карпачо винайшов у 1950 році Джузеппе Кіпріані, власник Harry's Bar у Венеції. Він хотів створити страву для частої гості бару графині Амалії Нані Моченіго. Жінці лікарі заборонили вживати термічно оброблене м'ясо, а вона любила м'ясні страви. Джузеппе придумав подавати м’ясо сирим, нарізане тонесенькими скибочками та полите соусом. 

Страву назвали на честь венеційського живописця Ренесансу Вітторе Карпачо і зараз вона — кулінарний символ Венеції.

Хоча класичний рецепт готується із яловичини, варіацій карпачо багато, і рибне карпачо — на другому місці за популярністю.

Рецепт карпачо з червоної риби від шефа Vepryk

Для приготування карпачо наш шеф пропонує взяти великий пласт підготовленої — вимитої та зачищеної риби — вагою 500-700 г. Це може бути форель, сьомга, кета, лосось — будь-яка улюблена червона риба.

З рибини видаляємо кістки, зрізаємо темний шар жиру зі зовнішньої сторони.

При необхідності,  якщо пласт не рівномірний, філе розпластують. Потім маринують з додаванням солі, спецій, гірчиці (солодкуватих сортів) та свіжого соку помаранча. 

Якщо хочете, щоб страва отримала ще більш незвичний смак і вигляд, можна додати  шмат білої риби — камбали або калкану.

Згортаємо рибу у вигляді ролу за допомогою харчової стреч-плівки, формуючи та підморожуючи напівфабрикат.

Заморожений рол нарізаємо тоненькими шматочками та викладаємо на тарілку з додаванням гірчично-медової заправки (до її складу входять сік цитрини, солодка гірчиця, мед та олія).

Декоруємо міксом  салатів, томатами чері, шматочками цитрини (ще можна додати тертий пармезан, шматочки висушеної, ароматизованої чіабати та каперси).

Карпачо можна скуштувати у Vepryk та замовити з доставкою.

Ресторація — ідеальне місце для ваших смачних свят щодня.


© 2021 ВЕПРИК. Ресторан, Трифазна мийка та детейлінг.