• 067 817 1717
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рулька томлена у пивному маринаді

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Ми вже розпочали розповідати про пивну кухню, і навіть поділилися з вами рецептом свинячих вушок. Продовжуємо тему, і сьогодні в центрі уваги бестселер ресторації Vepryk і справжня королева пивної кухні — рулька!

Рулькою називають частини свинячої тушки, які межують з колінним суглобом. Це може бути гомілка або передпліччя. Вони складаються з грубих м'язів і сполучної тканини. Для приготування других гарячих страв, як правило, береться рулька з задніх ніг — це більш м'ясиста частина. Передня рулька йде на приготування холодців і супів.

Запечена свиняча рулька — одна з улюблених страв чехів, які називають її “печене вепреве коліно”. У національній кухні цієї країні багато поживних рецептів. Бажано, щоб одна страва замінювала відразу перше, друге і третє. Величезний кілограмовий шматок м'яса з гарніром — ідеальний варіант!

Вважається, що страва виникла в Середньовіччі, коли від тільки-но підстреленого дикого кабана відрізали ногу і запікали рульку. Сьогодні вона готується не з диких, а зі звичайних свиней.

Рульку дуже люблять також жителі Німеччині, там страву звуть “Айсбайн”. Назва “Айсбайн” перекладається як крижана нога, а все тому, що це блюдо доречне в холодну пору року. До того ж воно блищить, немов оповите плівкою льоду, через плівку жиру. 

І в Чехії, і в Німеччині рулька набула великої популярності ще й тому, що вона ідеально пасує до пива. А всі знають — пивна культура в цих європейських країнах дуже розвинена. 

В ресторації Vepryk ви можете замовити (у тому числі з доставкою) неперевершену Айсбайн-рульку й улюблене пиво. Напої знаменитих брендів або фірмове пиво “Vepryk” — обирайте самі. Усі замовлення приймаємо за номером +380678171717

А тепер частина для невтомних кулінарів та гастро-експериментаторів — рецепт томленої у пивному маринаді рульки від нашого шефа!

Рульку вимити, обсмалити, відшкребти, підсушити та маринувати з додаванням солі, спецій, соєвого соусу, часнику, меду та пива темних сортів.

Маринуємо протягом двох діб, після чого варимо (низька температура утворює ефект, смак та консистенцію томленого м’яса) з додаванням пива протягом 5 годин при температурі  80-85 градусів, залежно від розміру. Консистенція має бути ніжною та соковитою, аби м’ясо відставало від кісток.

Нарізаємо підготовлену рульку кружальцями товщиною  0,5-0,7 см. Змащуємо випареним соєвим соусом з додаванням меду та підпікаємо при температурі  180-190 град протягом 7-10 хвилин, щоб утворилась  хрумка скоринка

Декоруємо тушкованою з ковбасками капустою та запеченими скибками картоплі.

Наливаємо улюблене пиво і насолоджуємося!

Смачного!


© 2021 ВЕПРИК. Ресторан, Трифазна мийка та детейлінг.